به گزارش مشرق، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ روز گذشته کشفیات سومین مرحله طرح برخورد با اراذل و اوباش را به نمایش گذاشت. میان وسایل مکشوفه، مقادیر زیادی سلاح و مهمات به چشم میخورد که وجود این حجم از سلاح و مهمات در اختیار اراذل و اوباش نکته قابل توجهی است.
بیشتر بخوانید:
دستگیری سارقان مسلح در کمتر از یک ساعت
تصاویر منتشرشده از طرحهای برخورد ناجا با اراذل و اوباش در چند سال اخیر بیانگر افزایش روی آوردن این افراد به استفاده از تسلیحات گرم متنوع در نزاعها، درگیریهای خیابانی، سرقت و سایر موارد مجرمانه است. این موضوع بیانگر افزایش قاچاق سلاح به داخل کشور نیز هست زیرا قطعاً این سلاح و مهمات از طرق غیرقانونی در اختیار این افراد قرار گرفته است.
بروز جنگهای متعدد در منطقه غرب آسیا و بهخصوص در کشورهای هممرز با ایران ــ مانند عراق و افغانستان- در چند دهه اخیر موجب افزایش خرید و فروش اسلحه در این کشورها و بهتبع آن قاچاق اسلحه در سطح منطقه شده است، در این بین کشور ما نیز متأثر از این وضعیت با افزایش قاچاق سلاح به داخل کشور مواجه بوده که البته با تلاش روزافزون دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی، مقادیر زیادی از این محمولهها کشف و ضبط میشود.
سلاح کمری RETAY X-۱ ساخت شرکت ترکیهای RETAY از جمله تسلیحاتی است که توسط ناجا از اراذل و اوباش کشف شده است. آنطور که سرهنگ راستی مسئول عملیات پلیس امنیت تهران بزرگ به مهر گفته، ۲۲ قبضه اسلحه کمری RETAY X-۱ همراه با ۲۰۰ عدد فشنگ این سلاح از دو نفر از این اشرار کشف شده است. این افراد که قبلاً نیز دارای سوابق کیفری متعدد بودهاند، این تعداد سلاح را از طریق مرزهای غربی و استان کرمانشاه برای فروش به تهران آوردند که با اقدامات امنیتی و اطلاعاتی دستگیر شدند.
شرکت ریتای از سال ۲۰۰۶ در زمینه ساخت سلاحهای شکاری فعالیت میکند. این شرکت همچنین چند سالی است که وارد حوزه ساخت اسلحههای کمری هم شده و مدلهای مختلفی از این نوع سلاح را طراحی و تولید کرده است.
سلاح X-۱ این شرکت از کالیبر ۹میلیمتری .P.A.K استفاده میکند و با خشابهای ۱۴فشنگی تغذیه میشود. وزن این سلاح ۸۵۰ گرم و ابعاد آن ۱۳۵*۱۸۵ میلیمتر است. این سلاح در حقیقت یک اسلحه بادی است که از فشنگهای خاصی با نام .P.A.K استفاده میکند. این نوع از فشنگ دارای یک مرمی پلاستیکی است که از آن در ساخت فیلم و کارهای نمایشی استفاده میشود.
نمونهای از فشنگ .P.A.K
احتمالاً از این نوع سلاح، بیشتر برای سرقتهای مسلحانه و یا ایجاد رعب و وحشت استفاده میشود چراکه اساساً فاقد کاربری نظامی است هرچند شلیک آن از فاصله نزدیک میتواند کُشنده هم باشد. سال ۲۰۱۸ نیز محمولهای از سلاحهای ساخت این شرکت ترکیهای در لیبی کشف شد که سروصدای زیادی بهپا کرد.
کشف سلاحهای شرکت ریتای ترکیه در لیبی
جالب توجه آن است که چندی قبل نیز مقادیر قابل توجهی از یک نوع شاتگان ترکیهای توسط وزارت اطلاعات در گرگان کشف و ضبط شد که پیشتر نمونههایی از آن در لیبی نیز دیده شده بود.
طبق این تصاویر و مرور اخبار منتشرشده ظرف یک سال و نیم اخیر، مشخص شده که تاکنون حجم زیادی از این نوع سلاح توسط نهادهای امنیتی در استانهایی نظیر گلستان، تهران، اصفهان، خوزستان و ایلام کشف و ضبط شده و در ماجرای به شهادت رسیدن طلبه همدانی در اردیبهشتماه امسال نیز ضارب، در تصاویری که در فضای مجازی منتشر کرده بود، در حال کار با این اسلحه دیده میشود، در عین حال، این سلاح از برخی سارقان مسلح و زورگیران نیز کشف شده است.
یکی از باندهای ترور در لیبی نیز از این سلاح استفاده کرده و در کشورهای مختلف هم این اسلحه مورد استفاده قرار گرفته که خوشبختانه با ورود بموقع نیروهای امنیتی، تعداد بسیاری از آن کشف و ضبط شده است.
از دیگر تسلیحاتی که توسط نیروی انتظامی از اراذل و اوباش کشف شده، مسلسل CMMG ۹ AR دارای دوپایه و سایت هولوگرافیک و با قابلیت استفاده از کالیبر ۹میلیمتری است.
البته این احتمال نیز وجود دارد که این سلاح از نوع اسلحههای ایرسافت (سلاح غیرواقعی در ابعاد و ظاهر سلاح جنگی) باشد که از آن در فعالیتهای آموزشی و بعضاً تفریحی و یا برای ایجاد رعب و وحشت استفاده میشود.
حال سؤال اساسی اینجا است: اساساً اراذل و اوباش چه نیازی به چنین سلاحی دارند و بنا است چه نوع استفادهای از آن بکنند؟
از دیگر سلاحهای بهنمایشدرآمده توسط نیروی انتظامی، اسلحههای شاتگان، شکاری ساچمهزنی و گلولهزنی هستند، همچنین چند قبضه سلاح کلاشینکف با مقادیر قابل توجهی از مهمات نیز در این طرح کشف شده که توسط نیروی انتظامی بهنمایش در آمده است.
حجم و تنوع سلاحهای مکشوفه توسط دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور بهخصوص در سال جاری، بیانگر آن است که توزیع و فروش سلاح در ایران برنامه هدفمندی است که توسط خلافکاران خُردهپا قابل اجرا نبوده و نیازمند سرمایهگذاری بزرگتری است که در توان سازمانهای اطلاعاتی و برخی دشمنان ایران است که بارها نیز از بروز ناامنی در ایران حمایت کرده و سعی در گسترش ناامنی و ایجاد کُشتهسازی در کشور دارند.
هرچند طرح ناامنسازی کشور در مراحل اصلی خود با شکست مواجه شده اما باز هم هوشیاری بیشتر دستگاههای اطلاعاتی در این زمینه را میطلبد.